překlad do CZ
překlad do CZ překlad do SK překlad do ENG překlad do DE překlad do HU překlad do PL překlad do RU

Cibule obecná - Všetana - 2g

Přejít do eshopu prodejce kvetiny-chudejova
13 ( 0,47 € )
Skladem

Obsah balení - 2g Tradiční osvědčená poloraná odrůda pro pěstování z jarních výsevů i ze sazečky. Velmi dobře skladovatelná. Vegetační doba od výsevu je 130 dní, od výsadby sazečky 90 - 110 dnů. Cibule je vřetenovitého tvaru, okrově žlutá s tenkým, dobře se zatahujícím krčkem. Bílá až nažloutlá dužnina je pevná, jemně nasládlé chuti. Nemá zvláštní nároky na agrotechniku, cibule jsou odolné k mechanickému poškození, ale vyžaduje rychlou sklize ... číst více

Množství
VLOŽIT DO KOŠÍKU
  • Popis produktu
  • Komentář
  • Dotaz
  • O eshopu

Detail

Obsah balení - 2g Tradiční osvědčená poloraná odrůda pro pěstování z jarních výsevů i ze sazečky. Velmi dobře skladovatelná. Vegetační doba od výsevu je 130 dní, od výsadby sazečky 90 - 110 dnů. Cibule je vřetenovitého tvaru, okrově žlutá s tenkým, dobře se zatahujícím krčkem. Bílá až nažloutlá dužnina je pevná, jemně nasládlé chuti. Nemá zvláštní nároky na agrotechniku, cibule jsou odolné k mechanickému poškození, ale vyžaduje rychlou sklizeň a úpravu. Sklizeň sázené cibule zahajujeme v druhé polovině července, seté od poloviny srpna. Průměrná hmotnost cibule seté je 52 g, sázené 68 g. Přímo setá kultura dosahuje výnos 32 t /ha, ze sazečky až 40 t /ha.Pěstování cibule z přímých výsevů.Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách. Zařazujeme ji do druhé až třetí tratě s dobrou zásobou živin, s pH minimálně 5,5. Vyséváme co nejdříve na jaře, aby semena měla dostatek vláhy, do řádků 30 - 35 cm vzdálených, do hloubky 2 - 3 cm. V řádku jednotíme podle potřeby na 4 - 5 cm. V průběhu vegetace věnujeme pozornost kultivaci s cílem udržet provzdušněnou strukturu půdy. Závlaha je vhodná, ale pouze do poloviny července. V uzavřených polohách a ve vlhčím období vyžaduje cibule od poloviny června ochranu fungicidy proti plísni cibulové. Sklízíme, když je nať z poloviny rostlin polehlá a cibule mají žlutohnědou slupku. Dosoušíme na záhonech nebo na roštech.Pěstování cibule ze sazečkyK této technologii pěstování jsou vhodné zejména odrůdy ŠTUTGARTSKÁ, VŠETANA a KARMEN. Pro předpěstování sazečky vyséváme osivo od března do poloviny dubna hustě do řádků. Na 10 m2 potřebujeme přibližně 100 g osiva. V době, kdy cibulky dosáhnou síly tužky, porost vytrháme a necháme na slunci zatáhnout. Optimální teplota pro skladování je do 5o C nebo nad 15o C. Příští rok sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu. Na metr čtverečný vysazujeme 100 - 300 g cibulek ve sponu 20 x 8-10 cm. Cibule pěstované ze sazečky mají oproti přímo setým cibulím horší skladovatelnost, ale podstatně ranější sklizeň   IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII Všetanavýsev  xxxxx         sklizeň       oooooo    Odrůdatypbarvatvarpevnost krčkuskladovatelnostsazečkaALICEjarnížlutákulovitýpevnývelmi dobráanoVŠETANAjarnížlutávřetenovitývelmi pevnývýbornáanoDAGMARjarnížlutohnědákulovitýpevnývelmi dobráneKARMENSMjarníčervenákulovitýpevnývelmi dobráanoPOMPEIjarníbílákulovitýřídkýslabáneAGOSTANAjarníbílákulovitýstředně pevnýstředníneŠTUTGARTSKÁjarnížlutáplochývelmi pevnývýbornáanoBLANCO DUROjarníbílákulovitápevnýstředníneElistajarnížlutádlouhý oválpevnýslabáneHIBERNAozimážlutákulovitýřídkýslabáneOdrůdatypbarvatvarpevnost krčkuSkladovatelnostsazečkaAUGUSTAozimážlutáplochýřídkýslabáneGLOBOjarnížlutákulovitýřídkýslabáneCIBULE SEČKAzimníbílákulovitýřídkýslabáneLUCYjarnížlutohnědákulovitýpevnývýbornáneALBIENKAjarníbíláploše kulovitýřídkýstředníanoDUO LINE (na svazkování)jarníbílá/červenákulovitýřídkýslabáneROSSA DI FIRENZE (na svazkování)jarníčervenákulovitýřídkýslabáneAMBITION (šalotka)jarnížlutákulovitýřídkýslabáne  

Tato stránka používá cookies, aby mohla uchovávat informace ve vašem počítači. Některé cookies zajišťují správnou funkci těchto stránek, jiné nám pomáhají vylepšovat stránky tím, že nám dovolí nahlédnout, jak jsou stránky používány. Tím, že tyto stránky dále používáte, dáváte svůj souhlas s použitím cookies.